Telefoonrekening van een tientje, ik schrok er zelf van!

De nieuwste telefoons, sommige hebben twee of zelfs vier camera’s. Dan maak je echt de blits. Maar dat maakt mij allemaal niet zo veel uit. Ik heb een goedkope smartphone gekocht op het internet. Ik heb er al drie jaar plezier van en hij kan alles wat ik wil. Maar er ging pas echt een wereld voor mij open toen ik mijn dure prepaid van ruim € 30,- per maand omzette naar een sim-only abonnement van € 10,- per maand.

Ik kwam er door een vriend van mij achter dat ik veel te veel betaalde voor mijn mobiele telefonie. Al jaren lang was ik klant bij een prepaid-provider waar ik dacht overzicht te hebben in mijn kosten. Ik kocht elke maand dertig euro beltegoed en daarmee kon ik 100 minuten bellen en 1GB internet verbruiken (WhatsApp, Facebook, YouTube etc.). Ik dacht dat ik een topdeal had, lekker overzichtelijk en goedkoop. Maar dat bleek helemaal niet zo te zijn. Ik gooide al jaren lang geld weg.

Nieuwe provider

Bij mijn nieuwe provider betaal ik nu tien euro per maand voor, houd je vast, 4GB internet en onbeperkt bellen. Ik had zelfs nóg goedkoper
uit kunnen zijn. Daar waar ik eerst maandelijks 1GB internet en 100 minuten bellen had voor 30 euro, zou ik dat bij mijn nieuwe provider kunnen krijgen voor zes euro per maand. Dat is een ridicuul verschil van 24 euro. Nu zal je je misschien afvragen welke provider ik nu heb, nou toe maar ik zal het met je delen. Ik ben klant geworden bij deze provider

Overstappen en nummerbehoud

Ik zal eerlijk zeggen dat ik eerst een beetje bang was om over te stappen naar een andere provider. Ik dacht, dan zal ik wel een nieuw telefoonnummer krijgen en al die onzin, terwijl ik gewoon gratis mijn nummer kon behouden. Ik hoefde zelfs geen aansluitkosten en dergelijke te betalen. De enige vraag die ik mijzelf nu nog stel is “Waarom heb ik dit niet eerder gedaan?!”. Nu heb ik er mijn missie van gemaakt om anderen ook te helpen met besparen. Want zeg nou zelf, iedere maand extra geld overhouden is toch gewoon enorm lekker? Ik kan mijn abonnement zelfs maandelijks aanpassen en een plafond instellen voor de kosten. Zo heb ik nog meer grip op mijn factuur.

Ben jij ook bang dat je te veel betaald voor je vaste lasten? Wist je dat je met onze vergelijkingstools verschillende aanbieders kan vergelijken? Kijk bijvoorbeeld eens naar onze tools voor alles-in-één pakketten, energieaanbieders en mobiele telefonie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *